Siste farvel!

Vår kjære Sugar sovnet stille inn i dag med de andre rundt seg, hun hadde en periode der livskvaliteten
hennes ikke var på topp og sov veldig mye, derfor vurderte vi da og ta henne med til dyrlegen for å ta
et siste farvel, men så plutselig ble hun seg selv igjen og dermed hadde ikke jeg hjertet til å avlive henne.

Hun fikk da lov til å være med de andre så lenge hun orket og jeg ville at hun skulle være hos dem
helt til siste slutt, så hun og de andre kunne ta et siste farvel med hverandre.
Rotter merker dette, om noen er syke eller om det er snart et farvel å ta, det er veldig fasinerende å se,
og ikke minst, veldig rørende.

Det er utrolig hardt for meg å skrive dette her, da Sugar har en veldig spesiell plass i hjertet mitt,
såklart har de andre det også, men Sugar klarte å få en veldig spesiell plass.
Når jeg skriver det her merker jeg at tårene presser på, det er aldri noe gøy å miste noen
man er glad i, spesielt ikke disse dyra, de er så spesielle og herlige.
Skulle ønske de kunne levd minst 6-7 år!!

Jeg tok Sugar med fra dyrebutikken, alt for liten til å være der, og hun sjarmerte meg med sine
dådyrøyne som sa" ta med meg hjem, jeg vil ikke være her!"
Da endte det med at jeg hadde en liten pelsdott med hjem og ga henne navnet Sugar.

Jeg ble sjarmert og forelsket i den lille pelsdotten, hun klarte de mest utroligste ting,
mye latter har hun skapt frem.

Hvil i fred Sugar min, du er dypt savnet allerede og jeg elsker deg utrolig høyt,
du har nå blitt en engel, ta godt vare på de andre <3 

Bilde

Bilde

Bilde

Bilde

Bilde

Bilde

Bilde

Bilde

Bilde

Bilde


  Lik rotteheimen sin side på facebook
Klikk her!

Bli venn med oss på facebook
Klikk her!

Følg oss på instagram
Klikk her!

Bli medlem i Norsk tamrotteforening?
Klikk her!

11 kommentarer

Hannah Hegge, Hamsterhiet.

16.03.2013 kl.12:33

ååh, så trist. Selveste Sugar! Føler veldig på at jeg har blitt veldig godt kjent med henne igjennom bloggen din.. Hvil i fred, søteste Sugar! <3

Christina

16.03.2013 kl.12:37

Sov Godt fine Sugar <3 Gi Kippe en klem fra meg :)

Tanja

16.03.2013 kl.12:49

Hvil i fred Sugar <3

Men kan jeg få spørre om hvorfor dere tenkte å avlive henne når hun bare var litt sliten? Er det ikke best å dø på naturlig måte? Neli har dessverre fått en kul som bare blir større og større. Vi har snakket med dyretolk og fant ut at hun ikke ønsker å bli skjært i. Hvis kulen blir så stor at det er best å la hun slippe må vi nok avlive hun for å ta hensyn til henne... Hvordan blir de avlivet egentlig?

Tonje Lenore

16.03.2013 kl.12:54

Tanja:
Hun var ikke bare litt sliten, jeg så på hele henne at hun hadde mistet livskvaliteten, hun spiste svært lite, sov hele dagen og gjorde ingenting, det er tydelige tegn på at hun rett og slett ikke ville mer, men jeg er glad for at jeg drøyde turen for det var et eller annet i meg som sa at hun kom til å bli seg selv igjen og det ble hun, i tillegg fikk hun ta farvel med de andre jentene :)

Hvordan de blir avlivet er at de får to sprøyter, den ene er på en måte narkose og siste er en innsovning sånn at de ikke våkner igjen, blir nesten som en overdose.
Jeg er ikke helt fan av det og vil helst at de skal sovne inn naturlig, men om det er slik at de lider og har vondt, er avlivning den beste måten da det går fort og de merker veldig lite, unntatt når de får sprøyta men det varer ikke lenge.

Tanja

16.03.2013 kl.14:08

Det er bra hun fikk tatt farvel med de andre da <3 Synes det er mange som velger avlivning alt for fort, så jeg bare lurte :)

Hvordan reagerer rottene på sprøytene? Jeg gruer meg virkelig til jeg kanskje må velge det for Neli... Har lest et sted at en rotte tok labbene rundt sprøyta og prøvde å dra den ut :S

Tonje Lenore

16.03.2013 kl.15:38

Tanja:
Ja, jeg tror det både er godt for henne og for de andre, blir jo litt som oss når vi vet at vi skal dø, er det godt å ta farvel med de som er nærmest og vite at de fortatt er glad i deg selv om det er trist, mye bedre å ta farvel på den måten, selv om det er hardt :)
Jeg er enig i den, dessverre er det alt for mange som velger en lettvint vei.

Oi, hvor har du funnet dette?
De jeg har avlivd har bare reagert med et lite klynk og ikke noe mer enn det, men alle reagerer
jo forskjellig, så jeg kan ikke si hvordan Neli vil reagere, men skjønner deg veldig godt, grua meg skikkelig selv når jeg skulle til dyrlegen å sette sprøyte :/

Tine B. Løkthaug

16.03.2013 kl.17:29

<3 så utrolig trist :(( mange nydelige bilder av jenta <3

Tanja

16.03.2013 kl.19:18

Hm, finner ikke akkurat hvor jeg leste det, siden det var før jeg fikk meg rotte. Men tror det var at rotta ble avlivet med sprøyte direkte i hjertet uten bedøvelse. Så da skjer jo ikke det med Neli hvis hun får bedøvelse først. De blir sikkert ikke avlivet på den måten lenger nå? Skal i hvert fall passe på at hun blir avlivet på best mulig måte.

Tonje Lenore

16.03.2013 kl.21:33

Tanja:
Jeg har ikke hørt om den måten i hvert fall, de jeg har vært med på får bedøvelse først og så andre sprøyta, så sovner de inn for alltid.

Kristine

23.03.2013 kl.23:28

Synes det er veldig dumt av meg å spørre om noe på akkurat dette innlegget, men er veldig bekymret for ene rotten min, Milleys, og finner virkelig ingen informasjon på internett.

På søndag for en uke siden så hadde hun plutselig blitt helt skeiv, hodet hennes var på skakke og hun slet med å gå. Vi dro til veterinæren dagen etter, som sa at hun kunne lite om rotter og hadde ikke det nødvendige utstyret, men trodde at det var en øreinfeksjon og anbefalte antibiotika i 10 dager. Nå har det gått 7, og hun har ingen tegn til bedring, hun er såpass skeiv at hun ruller rundt når hun prøver å gå, har lest om mange med head tilt og balanse problemer, men ingen som har hatt det så kraftig. Hun spiser og drikker, men er blitt mye mindre interresert i å utforske, hun går veldig skeivt, men virker svært oppegående bortsett fra balanseproblemene og det at hun er blitt litt mer skeptisk på omgivelsene. Bortsett fra dette har hun akkurat samme personlighet. Lurer rett og slett på om du har sett eller hørt om noe tilsvarende, har hatt en rotte før som fikk slag, men han var mye værre enn det hun er, han klarte bare å gå i ring og spiste ikke eller noe, så han måtte avlives. Er veldig bekymra og lurer på hva som evt. er best for henne, hun er nå i et lavere bur uten særlig klatre muligheter, siden hun bare faller ned, derfor veldig redd for om hun misstrives. Vil gjerne kunne ha henne så lenge som mulig, så hvis det finnes noen mulighet for at hun kan leve som vanlig, med bare litt ekstra stell og påpassing så hadde det vært det beste. Den andre rotta sloss hun av og til med, ikke ofte, men noe, så de er nå i forskjellige bur siden jeg er redd en liten slosskamp kan gjøre skaden hennes værre.

Vil til slutt si at det er utrolig trist å høre om tape ditt, får vondt inni meg, er virkelig ikke noe værre enn å miste en sånn fantastisk skapning, men synes det er veldig godt å høre hvor bra hun hadde det på slutten, og det at hun fikk muligheten til å kunne sovne inn, uten å ha noen smerter.

Tonje Lenore

24.03.2013 kl.00:10

Kristine:
Kristine:
Heisann!
Det går helt fint, og jeg kan godt forstå at du er beskymret.
For det første ville jeg ikke dratt til en veterinær med veldig lite peiling på rotter, men du dro i det minste til vetten og det skal du ha :)
For det andre kan det hende at du har fått feil ab som ikke tar mellomørebetennelsen, noen ganger er det så kraftig at trommehinna sprekker og dermed blir hodet skeivt og det er akkurat som oss når vi har ørebetennelse, vondt og ubehagelig.
Du burde også fått med smertestillende for å dempe smertene, i tillegg til ab, jeg vil anbefale deg til å dra til en vett med bedre kompetanse enn den du var hos, noen rotter som blir friske fra mellomørebetennelsen vil ikke ha hode på skakke, men om det er slik at noen har fått kraftig mellomørebetennelse kan det være at de har fått trommehinna si sprukket og får derfor et arr og skeivt hode.
Hvor holder du til og kan jeg spørre hvilken vett du brukte? :)

Tusen takk for det, aldri lett å miste noen man bryr seg om og har hatt veldig lenge, aldri noe enkel sak, men man må jo ta vare på de gode minnene :)

Send svaret til meg på mail rotteheimen@hotmail.com
så håper jeg svare mitt var til hjelp og vil med glede hjelpe deg der jeg kan hjelpe!

Skriv en ny kommentarJeg setter pris på din mening, men hold deg saklig, i tillegg vil reklamering for egen blogg bli slettet!

hits